SOS! Pisica mea este foarte grasa!

Pentru ca in zilele noastre pana si pisicele sunt niste rasfatate, stapanii le ofera o cantitate foarte mare de hrana, fara a se gandi la consecinte. Iar consecinta va fi cu siguranta acumularea de kilograme, iar apetitul de mancare va fi tot mai mare.

Daca si pisica ta a ajuns la o greutate care te pune pe griji, este momentul sa pui piciorul in prag si sa iei cateva masuri esentiale. Eu avand aceasi problema cu pisica mea am gasit pe net pe http://www.Slabescu.ro cateva sfaturi de slabit pentru oameni ce pot fi valabile si pentru slabit.

Prima masura tine de hrana pisicii si mai exact, nu trebuie sa ii mai oferi carne grasa acesteia. Nu ii mai arunca din portia ta de friptura si nu o mai lasa sa roada toate oasele ramase dupa o cina copioasa. Pune-i in castron doar carne de pui, iepure sau de curcan. Iar daca ii cumperi mancare din comert, ar fi cazul sa schimbi acest obicei. Sau macar sa alternezi zilele in care ii oferi mancare la plic cu cele in care ii servesti preparate gatite de tine.

In plus, cantitatea de hrana pe care o vei pune in recipientul special nu va mai fi la fel de mare ca inainte. Diminueaza cantitatea putin cate putin, pentru ca efectele de diminuare a grasimii de pe pisica sa fie evidente intr-un timp cat mai scurt. Atentie! Nu trebuie nici sa infometezi animalul.

Nu lasa pisica sa stea intr-un loc pentru o perioada lunga de timp. O data cu acumularea de kilograme, pisica va deveni tot mai lenesa, iar acest fapt va insemna si o crestere mult mai rapida in greutate. Pune-o sa faca miscare, joaca-te tot mai mult cu ea, invat-o sa alerge dupa un ghem de atat, dupa o minge.

Si nu in ultimul rand, mergi la un control la un medic veterinar. Daca pisica s-a ingrasat intr-un tiv relativ scurt, s-ar putea sa existe o serie de dereglari hormonale. Un tratament indicat de medic iti va salva pisica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s