Cum sa iti alegi un caine in functie de personalitatea ta

Poate nu ai fi crezut, dar exista studii certe, care atesta faptul ca iti poti alege un caine in functie de persoana ta si in functie de necesitatile tale. Iar aceste caracteristici sunt enuntate in acest articol.

Daca esti o persoana ocupata, care ofera foarte mult timp locului de munca si mai putin vietii personale, cand se intoarce acasa, cu siguranta simte nevoie de o vietate care sa ii ofere atasament. Cainii care pot sta toata ziua singuri si care nu intorc casa pe dos sunt malamutul de Alaska, ogarul de Barzoi sau Mopsul. Daca esti chiar plecata tot timpul, este indicat sa alegi doi pui de caine care sa creasc impreuna.

Daca esti o persoana amuzanta si tot timpul puse pe glume, daca te atasez foarte usor de persoane, atunci e clar ca ai o viata activa, si ca nevoia de atasament este evidenta. Rasele de caine ce se ataseaza foarte usor de stapanul lor sunt Bichon-ul frise si Bull terrier.

In schimb, daca esti o persoana care simte intruna o nevoie mare de afectiune din partea celor din jur, ai nevoie de un caine care sa simta foarte bine sentimentul uman si sa fie extrem de prietenos cu stapanul sau. Rasele de caine ce ti se potrivesc, daca faci parte din aceasta categorie, sunt cu siguranta labradorul si Setterul irlandez.

Esti o persoana familista? Iti place sa ii rasfeti pe cei din familie? Te-ai atasat enorm de mult de parintii tai, de sotul tau si decopii? Ei bine, acest atasament poate fi unul exagerat si atunci ai nevoie de un caine care sa suporte afectiunea dusa la extrem, care sa aiba rabdare cu copii pentru ca acestia cu siguranta isi vor dori sa se joace intr-una cu cainele. Un cain care are multa rabdare cu persoanele care il inconjoara si nu-i afecteaza buna dispozitie este Golden Retrieverul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s